Kuilart-tentoonstelling 2013

In 2013 viert stichting “de Nieuwe Kuil” (organisator van cursussen op het gebied van cultuur, kunst/creativiteit en bewegingleer) haar 10 jarig bestaan.

In het weekend van vrijdag 21 juni t/m zondag 23 juni 2013 organiseert de stichting, in het Activiteiten Centrum aan de Hogeweg 8 1911GH in Uitgeest, haar traditionele tentoonstelling van werkstukken, die door deelnemers aan de creatieve cursussen zijn gemaakt.

 

De openingstijden zijn: vrijdag van 19.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de nieuwe cursussen, waarvan de meeste in september van start zullen gaan ( het nieuwe programmaboekje m.b.t. het seizoen 2013– 2014 ligt voor u klaar).

 

Tevens is er gelegenheid om zich voor de cursussen in te schrijven.

Tijdens uw bezoek, wordt u in de gelegenheid gesteld om u waardering over de tentoon gestelde werkstukken kenbaar te maken. De werkstukken zijn hiertoe in twee categorieën ingedeeld t.w. schilderijen en overige kunstzinnige creatieve uitingen. Op een in te vullen strookje noteert u hiertoe, in beide categorieën, de in uw ogen mooiste drie werkstukken.

 

Na afloop van de tentoonstelling worden, met de toegekende waarderingspunten, de publieksprijzen voor de exposerende cursisten bepaald. De publieksprijzen zullen zondag 23 juni, na afloop van de Kunstroute, om ca. 17.00 uur worden uitgereikt.

 

Zoals elk jaar zijn de cursisten van creatieve cursussen verzocht om een werkstuk te vervaardigen m.b.t. een seizoenthema. Het thema voor het seizoen 2012-2013 betreft “Culinair”. Deze werkstukken zullen, door een vakjury uit de horeca van Uitgeest, worden beoordeeld.

 

Op zaterdag 22 juni zal omstreeks 17.00 uur de prijsuitreiking plaats vinden.

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door een groot aantal horecagelegenheden in Uitgeest. De organisatoren en exposerende cursisten van stichting de Nieuwe Kuil zijn zeer vereerd met uw bezoek aan de tentoonstelling.

Eerste lustrum - Kunstroute van Uitgeest 2013

Op Zondag 23 juni maakt de Kuilart-tentoonstelling van stichting “de Nieuwe Kuil” deel uit van de Kunstroute Uitgeest 2013. De route voert langs een veertiental ateliers en tentoonstellingsruimten in Uitgeest. De kunstroute is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur.

 

10 van de 14 locaties zijn tevens op zaterdag te bezoeken hetgeen per locatie in de folder vermeld staat. Een informatiefolder over de Kunstroute is vanaf begin juni, gratis, aan de balie van o.a. het Gemeentehuis en de Bibliotheken in en om Uitgeest ,verkrijgbaar. Tevens zal de folder op zondag 23 juni, gedurende de openingstijd van de Kunstroute, bij de deelnemende exposanten, en dus óók in het Cultureel Centrum aan de Hogeweg 8 1911GH in Uitgeest (Kuilart-tentoonstelling) beschikbaar zijn.

 

Voor meer informatie over de kunstroute kunt u telefonisch contact opnemen met het secretariaat van Stichting de Nieuwe Kuil Mw. Anneke Heijne Meerpad 2 1911 AS UITGEEST telefoon 0251 311776 of kunt u een mailtje sturen naar: anhvrijn@casema.nl